Historie

Pressekriv 2007

Dansebandet Can Dance så dagens lys i 1990  som et resultat av at flere musikere ønsket  å spille på "lokalet" igjen.

Navnet ble til ved en konkurranse på den første festen orkesteret spilte.
Målsetningen var å bli et ettertraktet danseband, noe de etter hvert  har klart. Og da de i 1995  spilte inn CD'en "Sammen med deg", tok de et stort skritt i riktig retning !
Tittel melodien kom inn på norsktoppen og lå der i 12 uker ! "Sammen med deg" fikk med seg fem førsteplasser på norsktoppen og ble nummer fem på adelskalenderen dette året..

Siden den gang har det har det blitt mange dansegallaer rundt om i landet. I 3 år på rad har bandet deltatt på "dansebandfestivalen i Seljord" og spiller til stadighet sammen med andre kjente danseband fra både Norge og Sverige.

I 2001 kom Can Dance med i årets dansebandmelodi med melodien "Sommerflørt", som for øvrig er skrevet av bandets vokalist, og da ble det virkelig vind i seilene. Ny utgivelse med plateselskapet Tylden &co i ryggen våren 2002 ga nominasjon til selveste Spellemannprisen. "Vårslepp" inneholder bare melodier skrevet og komponert av bandets medlemmer! I mange uker etter utgivelsen var Can Dance det mest spilte dansebandet på norske nærradioer.

Can Dance består av 5 menn og ei dame, som alle er i full jobb ved siden av . Det skulle man ikke tro når de oppleves "live" på scenen. Det er full fart, masse liv på scenen og skikkelig trøkk i musikken som får dansefoten til å vibrere. Bra lysrigg med flere scannere og flott bakteppe, som kan strekke seg fra 4 til 7 meter, gir et frekt helhetsintrykk. At lyden holder mål forteller det  store anlegget fra Nexo alt om. Den er like ren og god om de spiller lavt eller HØYT, etter hva publikum og rom ønsker og tillater, grendehus eller idrettshall.

Bandet har vært med i flere "årets dansebandmelodi" finaler etter dette og kommer nå ut med sin 3.dje produksjon, "flight CD 8252". Det er store forventninger til denne utgivelse ettersom Can Dance ga ordet danseband en helt ny dimensjon etter forrige CD

. Kompakt lydbilde med nye lyder og røffe arrangement blandet sammen med den mer tradisjonelle dansebandstilen.


Can Dance ble sammen med Ole Ivars plukket ut av Lørdagskommisjonen på TV2 til en reportasje om livet som danseband- musiker og programmet ble sendt i beste sendetid på en lørdagskveld. TV2 har også hatt innslag med bilder og musikk fra Can Dance begge årene de filmet fra Seljord . Bandet har også videoer i Dansebandsvisj på NRK2.

Så for dere som vil ut å svinge dere, er Can Dance helt klart et godt valg. De vil garantert svare til forventningene dere måtte ha. De spiller fordi de har det gøy og det synes.

Dette er et band du garantert kommer til å høre mer fra i tiden som kommer !
Vel møtt til dans !!

Read more